Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσά Δολάρια ”Ινδιάνος”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 10 χρυσά δολάρια ‘golden eagle’ τυπώθηκαν από το 1907-1908, το νόμισμα έχει βάρος 16,72 γρ με χρυσό 900 βαθμούς. Ο χαρακτήρας ήταν ο Augustus Saint-Gaudens.
Περισσότερα

Πληροφορίες

H φράση In god we trust είχε αποσυρθεί για ένα διάστημα, αργότερα όμως με νόμο επανήλθε. Η φράση E pluribus unum σημαίνει Από τους πολλούς, στον ένα και προτάθηκε από τους John Adams, Benjamin Franklin και Τhomas Jefferson για τη Σφραγίδα των Η.Π.Α. το 1776. Αποτέλεσε εθνικό σύνθημα και εξέφραζε την πεποίθηση της χώρας ότι μέσα από διαφορετικά κράτη με ξεχωριστά υπόβαθρα και πεποιθήσεις μπορεί να υπάρξει ένα ενιαίο σύνολο, ένα ενοποιημένο έθνος.

Στο μπροστινό μέρος παρατηρούμε την προτομή της Ελευθερίας, στραμμένη στα αριστερά, με το φτερωτό καπέλο του πολέμου των Ινδιάνων με τη λέξη γραμμένη LIBERTY. Από πάνω της υπάρχουν τα 13 αστέρια των Πολιτειών και από κάτω η ημερομηνία έκδοσης 1907. Στο πίσω μέρος βλέπουμε τον επιβλητικό αετό να στέκεται πάνω σε κλαδιά ελιάς και βέλη και τις επιγραφές UNITED STATES OF AMERICA, E PLURIBUS UNUM και την ονομαστική αξία TEN DOLLARS από κάτω.

Χαρακτηριστικά

Βάρος16,72 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1907-1908
Διάμετρος27 mm
Πάχος2,03 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Η.Π.Α
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble