Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσές Λιρέτες Vittorio Emanuele II

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 10 χρυσές Λιρέτες απεικονίζει τον Vittorio Emanuele II, εκδόθηκε από το 1861-1865, με βάρος 3,23 γρ και 900 βαθμούς χρυσό.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’ (1820-1878) ήταν Δούκας της Σαβοΐας (1849-1861) και Βασιλιάς της Σαρδηνίας. Στις 18 Φεβρουαρίου 1861 έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ιταλίας ο οποίος αποτέλεσε σύμβολο της ενοποίησής της με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Του δόθηκε το προσωνύμιο ‘Πατέρας της Πατρίδας’ όπως αναγράφεται στο εθνικό μνημείο Vittoriano στην Piazza Venezia της Ρώμης. Η Λίρα ήταν το όνομα που επιλέχθηκε για τη νέα νομισματοκοπία του βασιλείου που ξεκίνησε το 1861. Το χρυσό ιταλικό νόμισμα Vittorio Emanuele II 10 λιρετών κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το μεγάλο ασήμι 10 λιρετών.

 

Στο μπροστινό μέρος διακρίνουμε το πορτρέτο του βασιλιά Βίκτωρος Εμμανουήλ Β’ με την επιγραφή στο πάνω μέρος VITTORIO EMANUELE II και στο κάτω μέρος την ημερομηνία έκδοσης 1863 και το όνομα του χαράκτη FERRARIS. Στο πίσω μέρος υπάρχει το εθνόσημο του Οίκου της Σαβοΐας με το βασιλικό στέμμα από πάνω μέσα σε ένα δάφνινο στεφάνι. Στο πάνω μέρος υπάρχει η επιγραφή REGNO D’ITALIA (Βασίλειο της Ιταλίας στα λατινικά) ενώ στο κάτω η ονομαστική αξία του L.10 και δίπλα τα μονογράμματα του νομισματοκοπείου του Τορίνο όπου και εκδόθηκε T και BN.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,23 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1861-1865
Διάμετρος18 mm
Πάχος0,8 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΙταλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble