Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Xρυσά Eυρώ ( 2006 Winter Olympics )

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το 2005 η Ιταλία εξέδωσε το νόμισμα 20 χρυσά ευρώ από το νομισματοκοπείο της Ρώμης. Έχει βάρος 6,45 γρ με χρυσό 900 βαθμούς. Οι χαράκτες ήταν οι Roberto Mauri και Uliana Pernazza.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Οι 20οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου το 1956. Το έμβλημά τους παραπέμπει στο χαρακτηριστικό απότομο σχήμα του κτιρίου Mole Antonelliana, το δεύτερο ψηλότερο επισκέψιμο κτίριο στον κόσμο όταν κατασκευάστηκε το 1889. Εδώ γίνεται παραλληλισμός με την φιλοδοξία του αθλητή αλλά και την ανάδειξη του πολισμού. Το Porta Palatina είναι ένα μνημείο της Ρωμαϊκής εποχής του 1ου αιώνα π.Χ. και αποτελούσε μία πύλη της παλιάς πόλης του Τορίνο.

 

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει το έμβλημα των Χειμερινών Αγώνων του Τορίνο αλλά και, σε μικρότερη κλίμακα, οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι. Ακόμα αναγράφεται REPUBBLICA ITALIANA, στο κάτω μέρος torino 2006 και διάσπαρτα το αρχικό γράμμα του νομισματοκοπείου και του χαράκτη. Στο άλλο μέρος απεικονίζεται κεντρικά το μνημείο Porta Palatina ενώ στο πλάι του ένα λαμπαδηδρόμο να τρέχει. Κυκλικά διαβάζουμε XX GIOCHI OLIMPICI INVERNALI και στο κάτω μέρος την ημερομηνία έκδοσης 2005, την ονομαστική αξία 20 EURO και το όνομα του χαράκτη Pernazza.

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος2005
Διάμετρος21 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΙταλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage10.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble