Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Χρυσές Λιρέτες Vittorio Emanuele III

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Οι 100 χρυσές λιρέτες εκδίδονταν το χρονικό διάστημα 1910-1927, το βάρος ανέρχεται στα 32,25 γρ με χρυσό 900 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ’ (1900-1946) γεννήθηκε στη Νάπολη και ήταν εγγονός του Βίκτωρος Εμμανουήλ Β’. Υπήρξε Αυτοκράτορας της Αιθιοπίας και Βασιλιάς των Αλβανών. Το Βασίλειο της Ιταλίας πέρασε στα χέρια του μετά τη δολοφονία του πατέρα του Ουμπέρτο Α’. Είχε συμμετοχή στους δύο παγκοσμίους πολέμους ώσπου παραιτήθηκε με σκοπό να αναλάβει τα ηνία ο γιος του Ουμπέρτο Β’ κι έτσι εξορίστηκε στην Αλεξάνδρεια. Το ‘Αστέρι της Ιταλίας’ από το 1947 βρίσκεται στο κέντρο του επίσημου εμβλήματος της Ιταλίας καθώς αποτελούσε ένα από τα αρχαιότερα σύμβολά της.

 

Στην μπροστινή όψη απεικονίζεται το πορτρέτο του ένστολου βασιλιά Βίκτωρος Εμμανουήλ Γ’ με την επιγραφή στα πλάγια VITTORIO EMANUELE III. Στην οπίσθια όψη δεσπόζει μία γυναίκα αγρότισσα, αλληγορική εικόνα της Ιταλίας, η οποία κρατάει στο αριστερό χέρι της σιτάρι και στο δεξί ένα άροτρο. Στα πλάγια της βρίσκεται η ονομαστική αξία LIRE 50 και στο κάτω αναγράφεται ο χαράκτης E.BONINSEGNA και ο M.L.GIOPGI INC. Τέλος η ημερομηνία έκδοσης 1912 μεταξύ του συμβόλου του νομισματοκοπείου της Ρώμης R, όπου και εκδόθηκε, και του Αστεριού της Ιταλίας.

Χαρακτηριστικά

Βάρος32,25 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1910 - 1927
Διάμετρος35 mm
Πάχος1,7 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΙταλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble