Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Ζητήστε μας σήμερα δωρεάν εκτίμηση!

Τι θέλετε να πουλήσετε;

Κυπριακά νομίσματα

Τα Χρυσά νομίσματα Κύπρου διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: μπορούν να είναι είτε χρυσές λίρες, είτε χρυσά ευρώ και αποτελούν εμβληματικές και πολύτιμες κατηγορίες νομισμάτων που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του.

Η κοπή της χρυσής λίρας Μακάριος έγινε το 1966 από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο αριθμός των νομισμάτων που κόπηκαν ήταν περιορισμένος.

Αποτελούν νομίσματα που η αξία τους ξεπερνά την αντίστοιχη και ίση σε βάρος χρυσή λίρα Αγγλίας. Η χρυσή λίρα Μακάριος μπορεί να συναντηθεί σε διάφορες εκδοχές.

Μπορεί να είναι μονή λίρα, πεντόλιρο κ.λπ. Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο της λίρας διαμορφώνεται και το βάρος της και σε πολύ μικρό βαθμό η καθαρότητά της.

Η λίρα αποτελούσε το επίσημο νόμισμα της Κύπρου, έως ότου η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1ηΙανουαρίου του 2008. Με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η έκδοση χρυσών νομισμάτων ευρώ.

filters toggle

Ζητήστε μας δωρεάν εκτίμηση με 2 απλά βήματα!

Συμπληρώστε την φόρμα εκτίμησης και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας, για την εκτίμηση του νομίσματος που σας ενδιαφέρει.

Είδατε κάποιο νόμισμα που σας ενδιέφερε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τιμές και διαθεσιμότητα.

ORAGOLD

Επικοινωνήστε μαζί μας!

chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble