Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσές Λιρέτες Carlo Alberto

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 10 χρυσές Λιρέτες έχει βάρος 3,23 γρ, με περιεκτικότητα σε χρυσό 900 βαθμούς. Χρονολογείται από το 1832 έως το 1847.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Κάρολος Αλβέρτος της Σαβοΐας (1798-1849) είναι ο πατέρας του Βίκτωρος Εμμανουήλ Β’. Υπήρξε Βασιλιάς της Σαρδηνίας και Δούκας της Σαβοΐας. Εξέδωσε το ‘ Καταστατικό του Αλβέρτου’, το πρώτο Ιταλικό Σύνταγμα το οποίο περιλάμβανε πολλές μεταρρυθμίσεις. Το Statuto καταργήθηκε επίσημα όταν το σύνταγμα της ιταλικής δημοκρατίας τέθηκε σε ισχύ το 1948. Συμμετείχε ακόμα στον Α’ Ιταλικό πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

 

Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε το πορτρέτο του Καρόλου Αλβέρτου στραμμένο στα αριστερά και γύρω του την πλούσια επιγραφή CAR.ALBERTUS D.G. REX SARD. CYP. ET HIER. Στο άλλο μέρος του νομίσματος δεσπόζει ο βασιλικός θυρεός του Οίκου της Σαβοΐας έχοντας φύλλα δάφνης στα πλάγια και την επιγραφή DVX SAB.GENVAE ET MONTISF.PRINC.PED.&. Στο κάτω μέρος αναγράφεται η ονομαστική αξία L 10 και το σύμβολο του νομισματοκοπείου P.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,23 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1832-1847
Διάμετρος18 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ιταλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble