Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Ζητήστε μας σήμερα δωρεάν εκτίμηση!

Τι θέλετε να πουλήσετε;

Ηνωμένο Βασίλειο

Χρυσή Λίρα Αγγλίας

Η χρυσή λίρα Αγγλίας αποτελεί μια σπουδαία επένδυση καθώς διατηρεί την υψηλή της αξία εδώ και πολλούς αιώνες. 

Από το 1489 που παράχθηκε για πρώτη φορά, η χρυσή λίρα Αγγλίας έχει συνεισφέρει ευρέως στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας, ιδίως σε δύσκολους και ασταθείς καιρούς. Διατηρεί την λάμψη της και την επενδυτική της αίγλη ανά τους αιώνες και μέχρι και σήμερα έχει ιδιαίτερα υψηλή εμπορική αξία.

Αγορά και πώληση χρυσής λίρας Αγγλίας

Η αγορά και πώληση της χρυσής λίρας Αγγλίας είναι μια από τις πιο εμπορικές δραστηριότητες καθώς η αξία της παραμένει σταθερά υψηλή στο πέρασμα του χρόνου. Οι συναλλαγές χρυσών λιρών ωφελούν παράλληλα και τους πωλητές αλλά και τους αγοραστές. 

Στην Oragold αντιμετωπίζουμε την κάθε συναλλαγή με εξαιρετική προσοχή, σεβασμό και επαγγελματισμό. Είτε θέλετε να αγοράσετε μια αυθεντική χρυσή λίρα Αγγλίας είτε να πουλήσετε κάποιο χρυσό νόμισμα που έχετε ήδη στην κατοχή σας μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια της συναλλαγής και την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής.

Εκτιμούμε δωρεάν χρυσές λίρες Αγγλίας και τις αγοράζουμε άμεσα χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες αλλά πάντα με νομιμότητα και διαφάνεια. 

Επιπλέον πωλούμε αυθεντικές χρυσές λίρες Αγγλίας σε ανταγωνιστικές τιμές και με άμεση παραλαβή από τα καταστήματά μας. 

Αυθεντικότητα, Διαστάσεις & Προδιαγραφές

Κάθε επίσημη χρυσή λίρα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Στη μπροστινή της όψη απεικονίζεται ο εκάστοτε βασιλιάς της Αγγλίας και στην οπίσθια εμφανίζεται ο Άγιος Γεώργιος σε άλογο τη στιγμή που σκοτώνει το δράκο. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις η οπίσθια όψη απεικονίζει το βασιλικό θυρεό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι διαστάσεις της χρυσής λίρας είναι απόλυτα συγκεκριμένες και αφορούν κριτήριο για την αξιολόγηση τους και την διαφοροποίηση τους από τυχόν αντιγραφές. Συγκεκριμένα, το βάρος της κάθε χρυσής λίρας είναι 7,99 γρ., η διάμετρος 22 χιλ., το πάχος 1,52 χιλ. και τα καράτια είναι 22.

Ο καθαρός χρυσός που περιέχεται σε κάθε χρυσή λίρα είναι 7,32 γραμμάρια ή 0,235 ουγγιές.

Εκτίμηση χρυσής λίρας Αγγλίας

Κάθε χρυσή λίρα Αγγλίας εκτιμάται από τους ειδικούς της Oragold με απόλυτη ακρίβεια και επαγγελματισμό. Η τιμή αγοράς καθορίζεται αφού λάβουμε υπόψιν τους παρακάτω παράγοντες: 

Η κατάσταση

Εάν το νόμισμα έχει χτυπήματα ή εάν έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του, τότε θεωρείται ελαττωματικό στην όψη και η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως. Εάν όμως δεν έχει χτυπήματα και τα χαρακτηριστικά του παραμένουν αναλλοίωτα, τότε θα εκτιμηθεί στο μέγιστο της τιμής της.

Το βάρος

Το βάρος της χρυσής λίρας Αγγλίας κυμαίνεται από 7,94 γρ. μέχρι 8 γρ. Αυτή η διακύμανση θεωρείται φυσιολογική και δεν επηρεάζει την τιμή της. Σε περίπτωση όμως που ζυγίζει κάτω από 7,39 γρ., θεωρείται ελλιποβαρής.

Η χρονολογία και το mintage

Η χρονολογία κοπής, η οποία αναγράφεται πάνω στη χρυσή λίρα καθώς και ο αριθμός των νομισμάτων που κυκλοφόρησαν (mintage) από το συγκεκριμένο νομισματοκοπείο επηρεάζουν την τιμή της λίρας. Ορισμένες λίρες που θεωρούνται πιο σπάνιες (πχ κόπηκαν σε περιορισμένο αριθμό) έχουν μεγαλύτερη αξία και ελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον των συλλεκτών.

Τα νομισματοκοπεία των χρυσών λιρών

Η παραγωγή των λιρών ξεκίνησε από το νομισματοκοπείο του Λονδίνου και συνεχίστηκε παράλληλα και σε υπόλοιπα υποκαταστήματα της Κοινοπολιτείας όπως στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Νότια Αφρική και στην Ινδία με κάθε ένα από τα παραπάνω να φέρει τη δική του χαρακτηριστικό σύμβολο. Το S υποδηλώνει ότι το νόμισμα κόπηκε στο Σίδνεϊ, το M στη Μελβούρνη, το P στο Περθ, το SA στην Νότια Αφρική, το I στην Ινδία, το C στον Καναδά κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρυσές λίρες Αγγλίας που παράγονται στο Λονδίνο δεν φέρουν σήμανση.

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

Καθεμία γνήσια λίρα διακρίνεται για το λεπτομερή και εντυπωσιακό σχεδιασμό της. Οι χαράξεις πάνω στο χρυσό πραγματοποιούνται με ακρίβεια και προσδίδουν ένα πραγματικά άψογο αποτέλεσμα. Τις χρυσές λίρες φιλοτεχνούν με τα σχέδια τους σπουδαίοι χαράκτες-δημιουργοί. Ο William Wyon (1795 – 1851), ο Benedetto Pistrucci (1783 – 1855) και ο Thomas Brock (1847 – 1922) έχουν δημιουργήσει ορισμένες από τις πιο ζωντανές και λεπτομερείς χαράξεις. Όλες οι αυθεντικές λίρες φέρουν τα αρχικά των δημιουργών τους στην εμπρόσθια όψη, συνήθως πάνω στο λαιμό του εκάστοτε βασιλιά ή βασίλισσας.

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος III

Ο Γεώργιος ο Γ’ ήταν βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας μέχρι το θάνατό του το 1820. Το 1817 ανέθεσε στον ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci να σχεδιάσει τη νέα χρυσή λίρα Αγγλίας. Ο Pistrucci δημιούργησε στην οπίσθια όψη τον Άγιο Γεώργιο και το δράκο, σχέδιο που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Έτος 1817-1820  Βάρος 7,99 γρ. Διάμετρος 22 χιλ. Πάχος 1,52 χιλ. Καθαρότητα 916

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος IV

Ο Γεώργιος ο Δ’ ήταν γιος και διάδοχος του Γεώργιου Γ’ και είχε ήδη αναλάβει ενεργό ρόλο στο παλάτι πριν από το θάνατο του πατέρα του. Στη δική του λίρα έχει αφαιρεθεί το στεφάνι στο κεφάλι του.

Έτος 1821-1830 Βάρος 7,99 γρ. Διάμετρος 22 χιλ. Πάχος 1,52 χιλ. Καθαρότητα 916

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Βικτώρια

Η Βικτώρια είναι η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέλαβε το ρόλο της βασίλισσας σε πολύ νεαρή ηλικία και έχουν κυκλοφορήσει τρεις εκδοχές της χρυσής λίρας με την απεικόνιση της ως νεαρή βασίλισσα, αργότερα ως γυναίκα μέσης ηλικίας και τέλος ως ώριμη γυναίκα.

Έτος 1838-1901 Βάρος 7,99 γρ. Διάμετρος 22 χιλ. Πάχος 1,52 χιλ. Καθαρότητα 916

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Εδουάρδος VII

Ο Εδουάρδος ο έβδομος, ήταν γιος της βασίλισσας Βικτώριας και του πρίγκιπα Αλβέρτου. Κυκλοφόρησε μόλις μία εκδοχής της αγγλικής χρυσής λίρας με τη μορφή του.

Έτος 1902-1910 Βάρος 7,99 γρ. Διάμετρος 22 χιλ. Πάχος 1,52 χιλ. Καθαρότητα 916

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος V

Ο Γεώργιος ο πέμπτος αντιμετώπισε δύσκολες και σοβαρές καταστάσεις κατά τη βασιλεία του καθώς το 1914 ξέσπασε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Ωστόσο συνεχίστηκε η παραγωγή αγγλικών χρυσών λιρών σε όλα τα νομισματοκοπεία της Κοινοπολιτείας.

Έτος 1911-1932 Βάρος 7,99 γρ. Διάμετρος 22 χιλ. Πάχος 1,52 χιλ. Καθαρότητα 916

Χρυσή Λίρα Αγγλίας Ελισάβετ 

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο το 1952 μετά το θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεώργιου του έκτου. Είναι η μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχης και έχουν εκδοθεί πέντε διαφορετικές εκδοχές της χρυσής λίρας με την απεικόνιση της. Η τελευταία, δημιουργία του χαράκτη Jody Clark, αναμένεται να είναι και η τελευταία.

Έτος 1957-Σήμερα Βάρος 7,99 γρ. Διάμετρος 22 χιλ. Πάχος 1,52 χιλ. Καθαρότητα 916

½ Χρυσές Λίρες Αγγλίας (Μισόλιρο)

Έτος 1987-1918 Βάρος 3,99 γρ. Διάμετρος 19 χιλ. Πάχος 1,02 χιλ. Καθαρότητα 916

Πεντόλιρο Αγγλίας

Έτος 1887-1911 Βάρος 39,94 γρ. Διάμετρος 36,02 χιλ. Πάχος 2,89 χιλ. Καθαρότητα 916

Ζητήστε μας δωρεάν εκτίμηση με 2 απλά βήματα!

Συμπληρώστε την φόρμα εκτίμησης και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας, για την εκτίμηση του νομίσματος που σας ενδιαφέρει.

Είδατε κάποιο νόμισμα που σας ενδιέφερε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τιμές και διαθεσιμότητα.

ORAGOLD

Επικοινωνήστε μαζί μας!

whatsapp